Tuesday, March 3, 2009

filmide edetabel top 10.

1. ,,Mustteemand"

1): Rudi Van Den Bossche
2)Joeri Busschots, Céline VerbeeckDirk Roofthooft, Peter Van den Begin, Stany Crets.
3)1923
4)Suske ja Wiske veedavad oma suvevaheaega koos onu ja tädiga Hollandis. Lapsed leiavad teemanti, mille nad kingivad tädi Sidonale. Kuid teemant osutub kurja võluri omandiks ja tädi jääb selle tõttu raskesti haigeks


5)

2.,,Vasha"
1)Hannu Salonen
2)Mehmet Kurtulus ("Tunnel")Mart Müürisepp Rein Oja Jan Uuspõld Tim SeyfiAdnan MaralMalla MalmivaaraLiina Tennosaar
3)2009
4)Tom on kuusteist ja ta küsib elult täpselt niipalju, kui mõnusaks äraolemiseks hädavajalik. Tallinna kesklinnas toimuva autoplahvatuse tagajärjel satub Tom haiglasse, ühte palatisse tšetšeen Arturiga sõjas perekonna kaotanud salapärase ja karmi mehega.



5)


3.,,Mina olin siin"

1)Rene Vilbre
2)Rasmus Kaljujärv ("Tuulepealne maa")Margus Prangel ("Klass")Hele Kõre ("Nimed marmortahvlil")Marilyn JurmanTambet Tuisk
3)2008
4)Rassil Eesti äärelinnas üksi elaval eliitkooli õpilasel on paar unistust. Unistus Perest ja Armastusest ja…ent söögiraha nimel nõustub ta müüma narkot ja see tõmbab ta sündmustesse, mida Rass ei suuda enam kontrollida.Arest on võib-olla tema ainus võimalus elule, millest ta salaja unistab.
5)

4.,,klass"
1)Ilmar Raag,Kristjan-Jaak Nuudi
2)
3)17.03.2007
4)See lugu on eelkõige aust ja väärikusest. Üks 16 aastane normaalne poiss satub juhuse tahtel olukorda, kus ta astub klassi äbariku kaitseks välja.




5)


5.,,Nimed marmortahvlil"

1)Kristian Taska, Ilkka Matila
2)Priit Võigemast, Alo Kõrve, Hele Kõre, Peter Franzen, Anti Reinthal, Indrek Sammul, Karol Kuntsel, Ott Aardam
3)30.10.2002
4)Aasta 1918. Euroopa kaardile on tekkinud uus riik – Eesti Vabariik. Sõdurite kõrval asuvad selle eest võitlusse ka koolinoored, kaitstes oma maad ja aateid.
5)




6.,,Nuga"

1)Pille Rünk
2)Mait Malmsten, Kersti Heinloo, Britta Vahur, Elle Koll
3)15.02.2007
4)Nuga” on pikk mängufilm läbipõlenud kinnisvaramaaklerist Ekke (35), kellel jääb nuga kätte kinni.

5)


7.,,Kevade"

1)Arvo Kruusement

2)Aare LaanemetsRiina HeinArno LiiverAin LutsepMargus Lepa

3)1969

4)Film on tehtud Oskat Lutsu samanimelise raamatu järgi, mis keskendub külakooli laste koolielule. Film kattub suures osas raamatuga ja seal võite näha kõiki romaanis armsaks saanud tegelasi nagu Arno, Kiir, Toots, Teele, Lible jne. Film on mustvalge.

5)






8.,,Sügis"

1) Arvo Kruusement
2)Margus LepaLiina TennosaarAnne ReemannKaljo KiiskAare Laanemets
3)1990
4)Film on Oskar Lutsu triloogia viimane vaatlus, kus tegelased on juba täisealised mehed. Filmi keskseks kangelaseks on Kiir oma naisevõtuaktsiooni ja taluperemeheks hakkamise sooviga.
5)


9.,,Suvi"

1)Arvo Kruusement
2)Rein AedmaKaarel Karm Kaljo Kiisk Aare Laanemets Margus Lepa
3)1976
4)Tegemist on Eesti kuulsaima filmi "Kevade" järjega, kus tegelased on sirgunud optimistlikeks noorteks. Film on tehtud O.Lutsu samanimelise romaani ainetel.

5)

10.,,Vallatud kurvid"

2)Terje Luik Rein Aren Eve Kivi
3)1967
4)Meeleolukas ja särav komöödia, üks kodumaise filmikunsti tippsaavutusi.Film räägib ringrajavõidusõidust, armastusest ja noorusest.

5)

No comments: